EL LLIBRE SUBTERRANI DE LLAPISPANC

el projecte literari de Llapispanc

Llapispanc porta des de l’any 2014 enviant correus electrònics a tot aquell que enxampa d’alguna manera. La seva visió es concentra en allò que no es veu a primera vista, perquè es vol ocultar, es vol callar o fa sentir incòmode. El seu propòsit és convidar el receptor a visitar el seu món subterrani sempre que hi hagi futbol, especialment, el dia que juga el Barça i, molt més especialment, si és un Barça-Madrid. Cada mail és una sorprenent petita peça literària de considerable qualitat plena de vida. Una escriptura fresca, dinàmica, entre real i irreal, entre caòtica i endreçada.

És un crit poètic foscament lluminós que aboca llum a la foscor i foscor a la llum. Quan finava el novembre de 2016, al crepuscle il·luminat taronja fosc de la tardor, n’enviava un amb el següent assumpte: Un «assumpte» molt llarg: Quan un grapat de sorolls es posen d’acord a enredar el cosmos del voltant per tal de fer-la petar encara com si d’un llarg festeig de dies estigués en joc damunt els encontorns de la cosa que ens sobrevola. Prou gespa i visca l’herba, la de la tardor i la de l’hivern també, malgrat la foscor que no vam tenir mai d’inici quan tot era fresc i com de tarda eterna. Plou i encara és poca cosa. (Un assumpte llarg, molt llarg).

Aquest projecte literari és un recull de tots els seus correus electrònics amb comentaris de l’artista i imatges que es destil·len del seu treball soterrat per la pols, l’herba fresca tallada i els talls d’ungles que ha anat recollint, mostra de l’inexorable pas del temps.